11 Şubat 2015 Çarşamba

Kebo (Ankara)

Hataylılar çok iyi bilirmiş, çok da severmiş burayı. Sadece Hataylılar olsa iyi de, ünlü müdavimleri de var burasının. Beni sorarsanız Ankara'ya açılana kadar adını hiç duymamıştım. Ankara'da "Rıhtım" adıyla yada başka çatılar altında, "İskenderun Soslu Tavuk Döner"i birçoğumuz yemişizdir. Asıl yerinde olduğu için belki daha ünlüdür, burada yapılanlardan çok da farklı olamaz ya diye düşündüm. Sonra, gelip de Ankara'ya açılmaya karar verdiklerine göre ve bazı ünlü isimlerden İstanbul'a da açılın diye istekler aldığına göre dedim ki, galiba bunlar fazla iyi. Öyle ki Ankara şubesi açılışına Nuri Alço gelmiş, ayrıca bando da gelmiş, Kızılay'da kendilerini iyice duyurmuşlar :)



Yerleri çok kolay. Konur 1 sokağında, Mülkiyeliler evi'nin yanı, Turhan kitabevi'nin karşısında. İçerisi çok büyük değil, çok küçük de değil, ye-kalk konseptine uygun büyüklükte ama sizi kalkmanız gerekeceğini hissettiren bir atmosfer de yok. Kafanız karışmasın. Bir görselle anlatayım durumu:
Taban yöresel diyebileceğimiz motiflerle süslüyken duvarlar ise sanki evlerin arasında dışarıda yiyormuşsunuz gibi.



Şimdi Nuri Alço temalı menüye gelelim. Sol başta gördüğünüz orijinal Kebo. İçinde özel sosuyla, mayoneziyle, tavuğuyla ve turşusuyla. S-M-L-XL olmak üzere boyutları var. Aslında boyut demeyelim yanlış anlaşılmasın, dürümlerin içindeki tavuk miktarlarına göre o isimler. S olan 50 g, M olan 70 g, L olan 90 g ve XL 130 g tavuk eti barındırıyor içerisinde. Diğer gördüğünüz Green, Kebabi, Atom, Patron ise sosun, mayonezin, turşunun oluşuna olmayışına göre farklı karışımlar olarak isim almışlar. Zaten altlarında açıklama olarak içinde ne olduğu yazıyor. 

Aldık Kebo'muzu, oturduk yiyoruz. Çok fazla mayonez sevmememe rağmen ve aslında çok da yoğun mayonez tadı olmasına rağmen, ilginçtir ki rahatsız etmedi. Kasiyerin önerisiyle hafif de acılı olsun demiştik, o da ayrı bir tat kattı. Tam anlamıyla yemesi ve hazımı kolay soslu tavuk döner yemiş olduk. Diğerlerinden farklı özellikle sosu ve mayoneziyle. Zaten lavaşını, sosunu ve mayonezini de kendileri yapıyorlarmış. Anlayacağınız o ki o yediğimiz bildiğimiz İskenderun soslu tavuk dönerden çok çok farklı.

Bir de eğlenceli bir broşürleri var, hoşuma gitti, paylaşmadan edemedim.




















Gözlerim künefe aramadı değil. Bence en yakın zamanda Hatay Künefesi satışına da başlamalısınız, sevgili Kebo. İşte o zaman tam bir diyet düşmanı olursunuz.

Tavuk döner sevseniz de sevmeseniz de bir şans vermenizi öneririm :)

Hatay şubeleri:
Atatürk Cad. Antakya/HATAY
Sümerler Defne/HATAY
Ankara şubesi:
Konur 1 Sok. No:5/A Kızılay/ANKARA

2 yorum:

  1. Tanıtımınız için teşekkürler. Ankara'da çok güzel cafeler ve restoranlar var. Sayenizde bunlar hakkında detaylı bilgi edinebiliyoruz.

    YanıtlaSil