16 Şubat 2015 Pazartesi

Urfalı Kebap-Hayrağ'ın Yeri

Şöyle güzelinden bir kebap yiyelim, bir de Kızılay'da olsun derseniz gidilecek fazla bir yer yok takdir edersiniz ki. Burası da yeri bakımından bence biraz talihsiz bir seçim yapmış olsa da müşterisi eksik olmayan bir restoran. Arkadaşımın önerisiyle gitmiştim, muhtemelen o götürmese de hiç oralardan geçmezdim ya da dikkatimi çekmezdi. O yüzden müdavimleri dışında çok kimsenin bildiği bir yer olduğunu sanmıyorum. Yalnız yanlış anlaşılmasın, müdavimleri çok.


Cam balkonla çevrili alt katı ve yine sokaktan çok uzak kalmaması için olabilecek en geniş pencerelerle çevrili üst katı ile aslında büyük bir mekan sayılabilir. İş, aile ve arkadaş toplantıları için gayet ideal.







                                  Üst kat -->




<--   Alt kat






 
Öncelikle oturduk, siparişimizi verdik; hemen salatamız, acılı ezmemiz, çiğ köftelerimiz ve humusumuz geldi. Gelip içli köfte ister misiniz diye soruyorlar, insan bir an ikram sanıyor, aman dikkat diyeyim, sonra papaz olmayın.
Burada birçok şey denedim. Hepsi birbirinden güzel ama en beğendiğimi en sona saklayayım madem, heyecan olsun :))


1-İskender: Salçalı sosuyla, tereyağıyla her şeyiyle bildiğimiz iskender. Bir de menüde iskender spesiyal görebilirsiniz. Normal iskenderden farklı olarak yoğurdu patlıcanlı oluyor ve üzerinde gezdirilen tereyağı nane ve kekikle hazırlanmış oluyor.







 



2-Sac Tava: Yine bildiğimiz sac kavurmadan farkı yok fakat miktarı fiyatına göre az bulduğumuzu söylemeden geçemeyeceğiz.







 






3-Beyti: İlk geldiğimizde garsonlara en çok ne yeniyor, ne önerirsiniz demiştik, direk beyti demişlerdi. Gözünüz de karnınız da fazlasıyla doyuyor.













4-Alinazik: Altında patlıcanlı beğendisi üstünde zırh kıymasıyla yapılmış kebabıyla alinazik öneririm.









5-İşte en favoriye geldik. Karşınızda Kuzu Çöp Şiş! Önce 5 şiş geliyor, sonra diğer 5 şiş geliyor. Soğumasın diyeymiş. Verdiğiniz paranın kuruşu kuruşuna hem miktar hem lezzet olarak kesinlikle değiyor. Şu zamana kadar burada yediğim en güzel yemek.








 

Bu da yemeklerimizin yanında kendine has kaşığıyla içtiğimiz bol köpüklü ayranımız.






Yemeğin üstüne gidebilecek en güzel ikili = Künefe+Çay. 

Künefe çok çok güzel.




 














Bir de hayatımın ilk sütlü Türk kahvesini burada içtim. İçmeden kalkmayınız. Zaten ikramdır kendisi.


Adresi veriyorum, bir yere not alınız, en kısa zamanda gidiniz:
Bayındır Sok. No:9/B Kızılay, Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder