6 Mart 2015 Cuma

Firik Antakya Künefecisi

Canım bir künefe çekti, bir künefe çekti ki... Aklımıza o soru düştü. Ankara'da künefe nerede yenir? Şöyle sadece künefe üzerine ünlü olan bir yer var mı? Küçük araştırmamızın üstüne hem merkezi olması, hem de güzel yorumların bulunması üzerine buraya gitmeye karar verdik.






Fotoğrafta ne kadar sandalye masa görüyorsanız işte o kadar oturmalık yer var, çok büyük yer değil. Sadece künefe üzerine olan bir yer için gayet ideal büyüklükte bence.




İçeri girdiğimizde sipariş için gelen görevli hemen iki tane mi diye sordu, sonra da kaymaklı olsun mu dedi. "İki kaymaklı" diye bağırdı sonra. Böyle olunca dedik ki sadece künefe satıyorlar herhalde. Etrafa bakınırken mutfağın üstündeki fotoğraflarda künefenin yanında "kabak tatlısı" fotoğrafı da gördük. Sorulurken kabak tatlısı alternatifi söylenmediği için bilemedik tabi. Sonra menüyü de incelediğimizde aslında "kabak tatlısı, kadayıf, kesme dondurma" gibi seçeneklerin de olduğunu gördük, ama siparişimizi vermiş bulunmuştuk.

 Biraz da tarihinden bahsedelim. Servis kağıtlarının üstünde yazan bilgiye göre 2000 yılından beri piyasadalarmış. Ankara'da bizim gittiğimiz şubesi olan İzmir-2 Caddesi dışında; Acity, Dekocity ve Turan Güneş Bulvarı'nda şubeleri bulunuyormuş. Merkezleri ise Hatay'ın Çetenli Köyü'ndeymiş. Keçi sütünden imal edilen tuzsuz künefelik peynir, Hatay'a özgü tel kadayıfı ve sadece künefe için kullandıkları tereyağlarıyla iddialılar. Yine salça ve nar ekşisi imalatıyla da uğraşıyorlarmış.







Gelelim künefelerimize. Künefenin benim için en önemli kısmı şerbeti oluyor öncelikle, çünkü ben öyle glikoz basılmış boğaz yakan şerbetli tatlıları yiyemiyorum. Şerbet bakımından benden tam puan aldı. Kadayıf kısmı yumuşaktı, peynir kısmı da gayet güzeldi. Kaymağı da süt kaymak, bal kaymak, ne güzel kaymaktı o öyle. Afiyetle yedik.








Sosyal medyayı ve özellikle Foursquare'i takip eden biri olarak mekanın puanının 10 üzerinden 6.7 olması beni şaşırttı ve üzdü. Künefenin en hasını en güzelini en özelini yedim diyemem tabii ki, ama künefe seven biri olarak ve her fırsatta künefe yemeye çalışan biri olarak az çok bir damak tadımın oluştuğuna inanıyorum. Bu yüzden belki de yediklerim içinde en beğendiğim, en bana göre olanı buradaki künefe oldu. Siz de eğer denk gelirseniz puanını görüp gitmemezlik etmeyin. Mutlaka deneyin. Diyebilirim ki Kızılay'daysam ve canım künefe çektiyse kesinlikle buraya uğrayacağım artık :)

Adres:
İzmir 2. Cd. No:34/5 Kızılay, Ankara
 
Diğer Şubeler:
İzmir-2 Cad. No:47/A Kızılay/Ankara
İstanbul Yolu ACity 2.Kat Yenimahalle/Ankara
Turan Güneş Bulvarı No: 32/34 Çankaya/Ankara
Eskişehir Yolu Üstün Dekocity Alt Kat Yenimahalle/Ankara
Çetenli Köyü Altınözü-Hatay

4 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. fiyatlari nasil

    YanıtlaSil
  3. Fiyatları uygundu, yazıyı yazdıktan sonra ne yazıkki gitme imkanım olmadı.

    YanıtlaSil
  4. 9.5 tl 11.3.2017 tarihi olarak

    YanıtlaSil