11 Mart 2015 Çarşamba

Bal Mantı

Okula yakınlığından dolayı tercih etmiştik aslında. İnsan sadece harita üzerinden görünce yerini, konumunu tam olarak bilemiyor özellikle de sürekli gitmediği bir yerse. Bir geldik ki plazaların ayağında, herkesin arabayla teşrif ettiği, genelde takım elbiseli insanların bulunduğu bir yer burası. Bayram Usta Yaprak Kebap, Bal Mantı ve Madame Tiffi yanyana bulunuyorlar, Ankara Ticaret Merkezi'nin girişinde. Muhtemelen çalışanların öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih ettiği yerler. Girdikten sonra o kadar beğendik ki, ODTÜ Gastronomi Topluluğu'yla birlikte bir tadım etkinliği de düzenledik. 24 kişilik bir ekibi çok güzel ağırladılar, teşekkür ediyorum buradan :)


Bir hanıma, "sanki Madame Coco ve English Home'dan döşenmiş her taraf" desem hemen ne demek istediğimi anlardı muhtemelen ama beyler için de şöyle fotoğraf paylaşayım.



İnsan mantıcı denince daha alaturka yerler bekliyor, burası gayet herhangi bir cafe gibi olmuş, nasıl bir beklentimiz olabilir ki demeyin.
(Zaten sadece mantıcı değiller, ev yemekleri de var burada.)






Adında da mantı geçtiği için ben önce mantısını denemeyi tercih ettim, fakat bir dahaki gelişimde ev yemeklerinin de tadına bakmak istiyorum. Menüye baktığınızda "Ev Yemekleri" başlığı altına baktığınızda fark edeceksiniz ki hangi yemekler olduğu yazmıyor. "Et Yemekleri", "Zeytinyağlılar", "Sebze Yemekleri", "Parça Etli Yemekler", "Günün Çorbası" gibi genel başlıklarla karşılaşacaksınız. "Ee bu başlıklarla ne kastediyor ki?" derseniz garsona sorabilir yada yandaki fotoğrafın sol üst köşesine doğru baktığınızda göreceğiniz panodan da öğrenebilirsiniz. Ayrıca menüde yazan tatlılardan başka tatlılar da olabiliyor, yine panodan yada garsondan öğrenebilirsiniz.

Kendi sitelerinden direk aktaracağım bilgiye göre, gününe göre aşağıdakilerden tadabilmeniz mümkün:

ÇORBA ÇEŞİTLERİ
Mercimek Çorbası, Domates Çorbası, Tarhana Çorbası, Kabak Çorbası, Çatalhöyük Çorbası, Yüksük Çorbası, Yayla Çorbası, Ezogelin Çorbası 
ZEYTİNYAĞLILAR
Pırasa, Kereviz, Bakla, Ispanak, Barbunya, Kabai Fasulye, Semizotu, Biber Dolması, Enginar, Patlıcan ve Mevsime Uygun Diğer Sebzeler
GÜNÜN YEMEĞİ
Niğde Tava, Kütahya Güveç, Teşrübe, Hünkarbeğendi, Karnıyarık, Tas Kebabı, Buhara Pilavı, İzmir Köfte, Dizme, Izgara Ev Köftesi, Körili Tavuk, Pazılı Tavuk Sarma, Etli Yaprak Sarma, Etli Lahana Sarma, Etli Nohut, Etli Kuru Fasulye, Sinitzel, Beşamel Soslu Tavuk, Patates Çanağında Tavuk, Sinitzel, Ev Yapımı Hamburger, Külbastı, Musakka, Taze Fasulye, Pırasa, Kereviz, Fırın Mantar, Ispanak Yemeği, Kabak Yemeği, Karnıbahar Yemeği, Fırın Karnıbahar, Sosyete Mantısı, Börülce Yemeği, Yahni
TATLILAR
Ev Baklavası, Şekerpare, Bal Mantısı, Mozaik Pasta, Fırın Sütlaç, Kabak Tatlısı, Ayva Tatlısı, Elma Tatlısı, Trileçe, Cream Brulee



Siparişinizi verdikten sonra ikram olarak ortaya hemen kısır ve karışık turşu geliyor. İkisinin de tadı çok güzel.










Zeytinyağlı Sarma: Bir porsiyonda sundukları tabağı dolduracak kadar yani yaklaşık 8-9 tane dolma var. "Anne eli değmiş gibi."









Etli Yaprak Sarma: "Evdeki dışında dışarıda sarma yiyemiyorum" diyen biri bile çok beğendi tadını. Böyle deyince çok iddialı oldu sanırım ama, zaten iddialılar.








Klasik mantı, bildiğimiz kayseri mantısı evet. Tadı çok güzeldi tamam, ama farklı bir şey değil yani. Güzelinden bir mantı yemek isterseniz geliniz efenim.









Kıtır Mantı: Hiçbir yerde böyle bir şeyle karşılaşmadım, gerçekten farklı bir mantı yemek istiyorsanız kıtır mantı sipariş etmelisiniz. Sanki fırınlanmış haliyle doğrudan önümüze getirilmişcesine kıtır kıtır. Bal Mantı'nın en çok beğenilen mantısı da bu oldu, eklemeden geçmiyorum.


Tepsi mantısına gelince. Aslında dışarıda ilk defa "tepsi mantısı" adı altında bir mantı yiyorum. Kayseri mantısını da hep dışarda yemişimdir. Çünkü bizim evde annem Mustafakemalpaşa(Bursa)'lı olduğundan oraya özgü mantı yapar, biz mantı diye onu bilir yeriz. Mantılar tepsiye dizilir üstüne et suyu yada tavuk suyu konularak ısıtılır. Üzerine yine hangisinin suyundan koyduysanız ona göre et yada tavuk parçacıkları konur, üstüne yoğurtla da afiyetle yenir. Neyse demem o ki, "tepsi mantısı" denen şeyin de az çok bu mantığa yakın olmasını bekliyordum. Nitekim de oldu. Mantılar el yapımı gibi küçük küçük içlerinde küçük et parçaları vardı. (Bizim Mustafakemalpaşa mantısının elde yapılmış küçük versiyonları gibiydiler.) Fotoğrafta gördüğünüz gibi küçük bir tavanın içine dizili geldi. Et suyuyla pişirilimişti, yine az çok beklediğim gibi. Geri kalanı kayseri mantısı gibi yoğurt, salça sos ve ek olarak kekikle servis edildi.

Bal Mantı'nın mantılarını sıralayın derseniz, kıtır mantı da çok beğenildi ama bana göre:
Tepsi Mantısı > Kıtır Mantı > Klasik Mantı.

Üstüne bir de "Ev baklavası" yedim, kaçırır mıyım hiç. İki çeşitten ikişer tane olmak üzere 4 tane baklava vardı. Yumuşacık ve şekeri şerbeti gayet yerinde, tam benlik ev baklavasıydı. Çaylar da ikram.


 Bal Mantı'nın spesiyali "Bal Mantı". Kesinlikle bir spesiyal. Neden mi? Bal Mantı dışında bir yerde bulamazsınız da ondan. Çünkü mekan sahibinin annesinin özel tarifiymiş bu. Tabiri caizse kendisi keşfetmiş. Yerken "ya kadayıf gibi bir şey aslında, sadece hamur, ama nasıl bu kadar lezzetli olabiliyor" diye konuşup durduk aramızda, bir tabak yetmedi bir tane daha aldık.




Çukurambar'da ve İş Merkezi'nin altında olması, ayrıca dekorasyonu sizi yanıltmasın fiyatlar gayet uygun bence.
Ayrıca "Sipariş üzerine belirlediğiniz porsiyon miktarınca sebze ve et yemekleri hazırlanıp evinizin sofrasına ulaştırılır.". Bilginiz olsun.

Sonuç olarak çok tatlı, çok güzel bir yerdi. Hiç sorun yaşamadık serviste olsun yemeklerde olsun. Fırsatını buldukça gitmelik, küçük tatlı bir yerimiz oldu. Hele öğle yemeği saatinden sonra yani yaklaşık 1buçuktan sonra iyice sakinleşiyor mekan. Kimselerin bilmediği, size özel, yemekleri güzel bir yer mi istiyorsunuz? İşte burası.

 

Adres:
Kızılırmak Mah.1450.Sk Ankara Ticaret Merkezi B/Blok Çukurambar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder