21 Mart 2015 Cumartesi

Kırık Oklava

"Öğrencilerin ve kamyoncuların sevdiği yerden yiyeceksin."
Arkadaşımın cümlesi, bu yazının girişi için tamamen uygun oldu, çünkü burası Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne yakın olmasından dolayı bir öğrenci mekanı. Salaş ve ucuz bir yer, ama zaten hepimiz biliriz ne varsa salaş yerlerde vardır. Salaş yerlerinden hiç beklemeyeceğiniz kadar güzel düzenlenmiş websitelerinden de görüyoruz ki, "Kırık Oklava" da öğrencilerden destek görmenin ne kadar önemli olduğunun zaten farkında.



İç ve dış mekanı var. Üstü kapalı dış mekanda ısıtıcılar da var.
Fazla araştırma yapmadan gittiğim için bilmiyordum ama burası sadece gözleme üzerine değilmiş ayrıca bir cafeymiş ve grup oyunları da varmış.


Menüde de yazdığı üzere "Meşhur, Soslu Gözlemeci" olduğunu duyarak geldim. Aslında burada gözlemenin yanı sıra mantı, sac kavurma ve Karaköy'ün yağlı dürümü de satılıyor. Fakat temelinde gözlemeyi tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla açılmış olan "Kırık Oklava". Sahibi de şu sözlerle anlatmış misyonunu:



"...Ama dünyanın tanıması ve tatması gereken süper bir lezzet var.Anadolu'ya has,tarih kokan,görünümü hoş,lezzetli,besleyici niteliği çok fazla,doyumluk,çeşidi bol,her zümreden insana hitap edebilecek rakipsiz,geleceğin fast food lideri, geleceğin lüks lokantalarının baş yiyeceği olma özelliğine sahip, bu güne kadar tanıtılamamış, günümüz insanına sunum şekli düşünülememiş, atayadigarı gözlememizi dünyada tanıtım fırsatı...








Anadolumuzun her yöresindeki gözlemeleri inceleyerek oluşturduğumuz menülerimizin,insanlar tarafından büyük bir lezzetle yendiğiniz izliyoruz.Yiyenlerin eş dost ve ahbaplarına da bu lezzeti anlattıklarına şahit oluyoruz.Kendi buluşumuz olan sos çeşitlerimiz ile insanların yerken ( Tercihlerine göre iki çeşit sos) daha çok lezzet aldıklarına şahit oluyoruz.Bu alanda dünyada bir numaralı hale geldiğimizi de görüyoruz..." (Yazının tamamına www.kirikoklava.com sitesinden ulaşabilirsiniz.)



Gerçekten de menüde belki de hiçbir yerde görmediğiniz gözleme çeşitleri var. En basitinden kaşarlı gözlemenin içinde bile benim hiçbir yerde denk gelmediğim şekilde domates ve yeşil biber var mesela. Sonra "patlıcanlı patatesli" gözleme de hiç yememiştim mesela. Yaklaşık 11 çeşit gözleme var. Yine yazıda geçen iki sos hikayesi var bir de. Bunlar "Tuğçe sos" ve "Buse sos". Sunumlarına farklılık katmak ve yerken de damak tadınıza daha çok hitap etmek iki sosları var. "Tuğçe sos"; yoğurt, tereyağ ve salçadan yapılıyor. "Buse sos" ise pekmez, tahin, susam ve bazı tahıllarla yapılıyor. Açıkçası ben ilk gidişimde "buse sos"a cesaret edemedim, "tuğçe sos" denedim. Soslar için ayrıca para alıyorlar ama 1 lira. Gözlemeler de 4 lira olup oldukça doyurucu olunca, o verdiğiniz parayı gözünüz görmüyor bile.


(Aslında gözlemenin üstünde ebru desenli getiriliyormuş ama biz iki kişi olup ortaya isteyince böyle geldi.)

Şimdi bir daha inandım ki, "öğrenci ve kamyoncunun sevdiği yer, güzel yerdir" :)

Adres: Geçit Sok.16/A (Cemal Gürsel Caddesi), (Siyasal Bilgiler Fakültesi Karşısı) Cebeci/Ankara

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder