1 Ekim 2015 Perşembe

Cafe Hamlakit




Ankaralıysanız belki yolunuzun hiç düşmeyeceği bir yer, çünkü Ankara'ya Gölbaşı üzerinden gelenler için bir dinlenme ve yemek noktası mantığıyla oluşturulmuş anlaşılan burası. Gölbaşı çıkışındaki Shell içerisinde konumlanmış küçücük bir esnaf lokantası. Tabiki kokusunu alanlar gelmiş buraya, dilden dile aktarılmış, bana da böyle geldi zaten. Yani uğrayacak yolculara kadar, Gölbaşı halkı hatta Ankara halkı çoktan sahiplenmiş durumda burayı.








Ortamdan anlaşıldığı üzere sahipleri Karadenizli hatta Rizeli. Buram buram Karadeniz kokan tablolarla küçücük yeri süslemişler. Tabii mıhlama (şuna bir türlü mıhlama diyemiyorum biz hep kuymak deriz çünkü) ve laz böreği satmalarından da anlayabilirdiniz tabii bu durumu. Ayrıca çok güzel hamsi tavaları da varmış, haberiniz olsun.








Burasını büyüklüğü yaklaşık Kumrular'daki Cici Piknik kadar. Orayı bilmiyorsanız da maksimum 15 kişilik bir yer diyebilirim. Duvarlara monte edilmiş mermer masanız olurken tabureler de sandalyeniz oluyor.






 Mıhlamasını ve kelle paça çorbasını denedik. Mıhlamasını ben yine ev kuymağıyla karşılaştıracağım. Bizde daha yoğun daha lapa kıvamında olur çatalınızla yiyebilirsiniz bile hatta; burada yağı ve peyniri çok daha yoğun çok daha sıvı kıvamdaydı, ekmek banmadan yenmiyor yani :D Kelle paça çorbası zaten kendi başına bir güzellik, kötü yapmak zor biraz onu.



Çaylar da ikram, güzel bir anı oldu bizim için. Esnaf lokantaları kısmına yazmaya içim vermedi bu efsaneyi, o yüzden ayrıca başlık açtım. Bir gün yolunuz düşerse mutlaka gelin bu atmosferde bir şeyler yiyin. Eğer yolunuz düşmez de bizim gibi düşürmek isterseniz, Gölbaşı'na giden her toplu taşıma aracı buradan geçiyor zaten.



Adres: Ankara/Konya Yolu PTT Gölbaşı-Shell Benzinlik İçi (Gölbaşı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder