(Sanırım iki şubesi var Kadıoğlu Şehzade Sofrası'nın, biz 2 no.lu olanındaydık.)
Kapıdan girdiğinizde bahçesiyle karşılaşıyorsunuz. Sonra seçim yapıyorsunuz ya yukardaki üstü kapalı yerde yiyebilirsiniz, yada kapalı restauranta girebilirsiniz.
Dış mekan
İç mekan
Belirttiğim gibi "kuyu kebabı" yemek için gelmiştik temel olarak ama menüde göremeyince kafamız karıştı. Sorduğumuzda ise "her gün çıkmadığını o yüzden de menüde bulunmadığını" söylediler. Demem o ki gittiğinizde "kuyu kebabı" var mı diye sormayı ihmal etmeyin, menüde göremezseniz korkmayın :)
"Kuyu kebabı", bana kalırsa tad olarak da görünüş itibariyle de "tandır kebabı"na benziyor. Bu kebabın özelliği altı aylık yada daha küçük kuzuların etinden yapılıyor olması ve pişirilmesi için özel yapılmış bir kuyunun kullanılıyor olması. Bu kebabı tadabileceğiniz yerler; Karabük, Safranbolu ve Kastamonu civarları.Safranbolu'nun küçük etli yaprak sarmaları ünlüymüş bir de, tadına bakmadan geçmeyelim dedik. Ne kadar küçük derseniz, benim bir parmağımın bir boğumuyla başka bir boğumu arası kadar nerdeyse, öyle küçük. Küçük toprak kapta getirdikleri dolmalar, çok da lezzetliydi.
Safranbolu'ya gitmişken başka neler yiyelim, neler görelim derseniz, işte önerilerim:
-Safran lokumu. İçine "safran" katılarak yapılmış lokumların antep fıstıklı ve fındıklı olmak üzere çeşitleri var.
-Cevizli yaprak helvası. Tadı müthiş.
-Çarşıya mutlaka inin. Dar sokaklara dizilmiş esnaflarda hediyelik her türlü şey bulunuyor. Ayrıca "Demirciler Çarşısı" ve "Arastacılar Çarşısı" var. "Arastacılar Çarşısı" özellikle gizli bir yer olarak kalmış. Çarşının cami tarafından girişinde hemen göreceğiniz Boncuk Kahvesi var. Orasının "elmalı çay"ı ünlüymüş, fakat çok kalabalıktı deneyemedim. Bu "elmalı çay", yeşil elma ve kekikle yapılıyor ve bal ile ikram ediliyormuş. Giderseniz, mutlaka deneyin.
Not: 10/10
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder