27 Mayıs 2015 Çarşamba

Esnaf Lokantaları

Hep duyarız, biliriz ya "orasının salaş olduğuna bakma en güzel yemek oradadır" diye. Evet efendim, işte oraların incelemesi geldi sonunda. Buralarda yer bulmakta zorlanabilirsiniz ama yer bulduğunuz zaman denemeyi ihmal etmeyin. Yalnız bir uyarı, esnaf lokantası dediysek fiyatlar ucuz demedik. Bir uyarı daha öğle saatleri dışında geldiğinizde yemek bulamayabilirsiniz, haberiniz olsun.






Cici Piknik:
Kumrular Caddesi üzerindeki bu küçük esnaf lokantasında duvara dayalı bir mermer sizin masanız ve yüksek tabureler de sandalyeniz oluyor. Hatta çok kalabalık zamanına denk geldiyseniz fotoğraftaki gibi dışarıda da yemek zorunda kalabilirsiniz. Kızılay'ın ekmek arası kömürde et döner duraklarından bir tanesi. Ben çok tuz sevmem, yemeklere tuz atmam hatta öyle diyeyim. Döneri biraz tuzlu geldi, ama tuz sevenler için gayet normal bir düzeyde. Porsiyon doyurucu.





Özge Piknik:

Kızılay'dan Demirtepe'ye doğru çıkarken göreceğiniz Özge Piknik de yine Kızılay'ın kömürde et döner noktalarından. Cici piknik'e kıyasla daha geniş bir iç mekanı ve dış mekanı, ayrıca tabure ve masaları var. Porsiyonu doyurucu. Self servis değil, garson siparişinizi alıyor.





Çankaya Lokantası:

Aman öğle saatini kaçırmayalım diye gelirsiniz, ama herkesin öğle arası olur ve yer bulamazsınız. Uzunca sırayı bekleyip, dönerinizi alıp, Portakal Çiçeği parkına geçersiniz, orada löp löp götürürsünüz. Çankaya Lokantası'nın kuralı bu. Çünkü Özge Piknik'le aynı genişlikte bir mekan olmasına rağmen, çok uğrak ve popüler bir lokanta olduğundan yer bulma olanağınız çok düşük oluyor. Şu zamana kadar yediğim en güzel ekmek arası döner. Hoşdere Caddesi'nin sonunda, Atakule'nin çaprazında diyebiliriz.









Mutlu Lokantası:

Ayrancı'daki Güvenlik Caddesi'nde bulunan esnaf lokantamız Mutlu Lokantası da yine ekmek arası döneriyle ünlü. "Müessemizin başka bir şubesi kesinlikle yoktur. Var diyenlere de inanmayınız!!!"








Köseoğlu Çöp Şiş:
Ankara'nın çeşitli yerlerinde de şubeleri olan Köseoğlu'nun Kazan şubesine gittim.
Kendilerinin de dediği gibi çöp şişin anavatanı olmaya kesinlikle aday. Ekmek arası çöp şişiniz, yarım ekmek mi tam ekmek mi olsun veya kaç şiş olsun ayarlayabiliyorsunuz. Farklı gelen küçük bir ayrıntı da ekmeğin içine pul biber ve közlenmiş yeşil biberin yanında taze soğan da koymaları.


Adres: Satı Kadın Mah ( Kapalı Sebze Pazarı Yanı ) No: 8 Kazan
İvedik ve Öz Ankara Toptancılar Sitesi'nde diğer şubeleri bulunmakta.

(Gittikçe eklemeye devam edeceğim, takipte kalın! :) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder