5 Haziran 2015 Cuma

Sivas Sofrası



Kızılay'ın çok da bilinmeyen yerlerinde bazı lezzetler saklı kalmış. Ben anlatmazsam, keşfedilmezse; üzülürüm, içim acır. Bahsettiğim yer Sümer 2 Sokak'ta. Neresi burası? Kumrular Sokak ile Ziya Gökalp Caddesi'ni bağlayan sokaklardan bir tanesi. Necatibey Caddesi'ne bir sokak kala diyelim hatta. Evet işte burada Sivas Sofrası'nı yaşatmaya çalışan bir yer var. Çok da güzel yaşatıyor efendim, ben de anlatıyorum.





İç mekanı da dış mekanı da var. Karşılama süper, yemeklerin tanıtımı süper.
Ayrıca buraya aç gelmeye özen gösterin. İkram bakımından burasından daha zengin bir yer yoktur bence.
Kasenin yarısı kadar ayran aşı çorbası, çoban salata, sumaklı soğan, ezme, kalburabastı tatlısı, çay. Evet bunların hepsi ikram. Çay da her seferinde yeni bardaklarla sürekli tazeleniyor.


 
Peki burada Sivas Sofrası'na özgü neler bulabilirsiniz? Ünlü tadına doyamadığımız Sivas Katmeri, ekmeksiz katkısız sadece dana etinden yapılma Sivas Köftesi, sadece domatesli kıyma bile diyebileceğimiz iç harcıyla Sivas Etli Ekmeği, patatesli içiyle Sivas Mantısı ve içli köfte. (Sadece katmer, etli ekmek ve köfte deneyebildim ama mantı ve içli köfte için tekrar geleceğim kesinlikle.)








 Fiyatlar da kesinlikle bu kalite ve lezzete göre çok uygun. Kızılay'ın gizli hazinelerinden yani.

Adres:

Sümer 2 Sokak no:37 Kızılay,Ankara

2 yorum:

  1. Ankara'da yemek yeme yerlerini bildiği iddiası olan Kişilerin gerçekten bilip bilmediğini anlamanız için 3 yer: sivas Sofrası cici piknik barbeque chicken. Bunları biliyorsa gerçekten biliyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cici piknik'in de içinde geçtiği esnaf lokantaları yazısına şu linkten ulaşabilirsiniz :
      http://cafegezgini.blogspot.com.tr/2015/05/esnaf-lokantalar.html

      Barbeque chicken'a da fırsat bulduğumda gideceğim, öneriniz için teşekkürler :)

      Sil